luni, iunie 22, 2009

Fotogenic-tricks

Ca să ieși bine în poze:
- exersează în oglindă. E util pentru că descoperi care dintre expresiile tale arata de fapt tâmp sau ridicol (depinde aici cât simț al ridicolului ai). E iar util pentru că descoperi care e partea ta bună și care nu e. De obicei, oamenii au fața inegală (perfecțiunea stă în lipsa simetriei, nu?), iar un obraz poate fi mai flatant decât celălalt. Plus că vei descoperi din ce unghi ai nasul ok și altele. E mai aiurea pentru cei, ca mine, de exemplu, la care good side si bad side decid peste noapte să facă schimb de locuință...

- evită "ochii roșii". Asta se petrece atunci când lumina blițuui trece direct prin pupilă. Deci va trebui să trișezi, mutând subtil privirea de la cameră, într-o parte sau alta a ei. Asta va face ca lumina să nu dea năvală drept în retina ta.

- evită să clipești, rugând fotograful să numere până la trei înainte de a declanșa. Poți chiar să ții ochii închiși și să-i deschizi la "trei". Mă rog, mai bine o exersezi, că s-ar putea s arăți ca o căprioară surprinsă de faruri...

-pentru poze care dezvăluie mai mult decât capul si bustul, ia poziție de covor roșu. Adică asează-te ca pentru profil cu tot trupul, dar rotește-te din talie, în așa fel încât bustul să fie 3/4 întors către cameră. Exerseaz-o și pe asta, ca să arate natural.

- evită bărbia dublă, adică ridică nițel bărbia înainte ca aparatul să declanșeze. Nu prea mult, că nu vrea nimeni să vadă nările în toată splendoarea lor. Dacă nu-ți iese nici așa, pune o mână la bărbie de câte ori pozezi pentru un portret, dar ai grijă sa nu arăți așa în toate pozele din albume, că se prinde lumea. Va trebui atunci să te pui pe slăbit, să-ți verifici tiroida sau pur și simplu să accepți că așa arăți.


Niciun comentariu: