joi, octombrie 30, 2008

Zambeste sau taci...


Cam dura abordarea, dar cam asa e. Stiu o multime de femei (si nu numai :P) care se dau in vant dupa ultimele extracte de caviar ambalate in foita de aur, dar se duc la dentist doar dupa ce nu dorm doua nopti si abcesul le trimite in grupul celor banuite ca sunt maltratate de consort.

Regulile sunt simple, din pacate nu am tips and tricks prea multe, ca nu pacalim pe nimeni daca sarim peste vizita la dentist...


Rule no1:

La dentist, o data la sase luni. Pe ordinea de zi:

- detartraj

- control / cautare carii noi (chiar si ghinionistii-cu-dinti-de-mamaliga au sanse reale de mentinere in forma la ritmul asta sustinut de interventie)

- discutii (preferabil realiste) despre albirea dintilor (zic preferabil realiste pentru ca toata lumea crede ca poti sa albesti dintii pana la nuanta hartiei de copiator color, aia de 90 mg/cmp, ceea ce nu-i adevarat, iar dentistul poate sa explice asta mai bine ca oricine)

- floss, nu scobitori (un floss la birou, in sertar, unul acasa, iar pentru maniaci, unul in geanta, langa crema de pantofi si papiota de ata neagra, cu un ac infipt in ea)

- pasta de dinti aleasa eventual la recomandarea dentistului, daca nu sunt preferinte sau prescriptii medicale, votez ferm pentru Homeodent (de la Boiron - plante, chestii, homeopatie)

- pentru maniaci, un dus dentar (gen Oral B).



Dusul pentru dinti

Aici e o discutie mai lunga, pentru ca unii oameni il considera absolut necesar (da, maniacii si inca cineva). E clar foarte util pentru persoane care au: implanturi sau lucrari dentare mai speciale (proteze, punti, etc), pentru ca zau ca scoate resturile de mancare de unde nici cu gandul nu gandesti. De asemenea, a nu se neglija de catre oameni cu constitutie dentara mai ciudata, care nu pot sa ajunga cu periuta peste tot. Singura problema e ca e cam piperat (in jur de 400 ron - in functie de model si producator). Dar merita privit ca o investitie, mai ales de catre categoriile de mai sus.


Vin in sprijinul acestei afirmatii cu periuta mea electrica de dinti care functioneaza absolut minunat dupa 10 ani (e adevarat ca o incarc putin mai des decat la inceput - adica cam o data pe saptamana) si pe care o iubesc, desi actualul meu stomatolog imi interzice utilizarea ei. Se pare ca favorizeaza depunerea tartrului, iar rotatiile ei trimit depunerile de papa and stuff direct sub gingii... Nonsense, my dear, as spune, dar trebuie sa recunosc ca ma conformez pe cat posibil si nu o mai folosesc (asa de des).


Niciun comentariu: